De leerlingen leren meer over vuur, brand- en brandwondenpreventie en de organisatie van de brandweer. Het lespakket bevat 10 themalessen.
Vraag een gastspreker voor een infoavond op school aan via Huis van het Kind Leuven.
Bij Huis van het Kind kan je materiaal over opvoeden lenen. Leerkrachten kunnen ermee aan de slag in de klas of voor de individuele begeleiding van leerlingen.
Met de kunstblaadjes ontdek je spelenderwijs kunst vanuit je eigen klaslokaal. Wandel virtueel door onze museumzalen, ontmoet het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts of duik in de middeleeuwen met de Kalenderwijzerplaat.
Bij de preventiedienst kan je gratis materiaal voor verkeerseducatie uitlenen. Dit materiaal kan je per week reserveren.
Documentaire over de Leuvense diversiteit, met een muzikale rode draad.
De documentaire ‘Leuven '68’ vertelt het verhaal van de legendarische studentenprotesten aan de Leuvense universiteiten in 1968.
'De Slag om Leuven' gaat over de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lesmateriaal over kapotte toestellen herstellen.
Hoe evacueer ik veilig? Wat doe ik bij een brand? Hoe bied ik eerste hulp? Met het lessenpakket van 'Be Ready' leer je in enkele simpele stappen hoe je de gevolgen van een noodsituatie kan beperken.
Ontvang achtergrondinformatie, methodes, educatieve materialen, boeken, lespakketten … over radicalisering.
De Vier Ussen is een knotsgek fantasieverhaal maar ook een handig hulpmiddel om met je kinderen over de impact van het coronavirus te praten.
Wil je graag groepen kinderen, senioren en mensen met een beperking helpen met veilig oversteken? Volg een opleiding en word gemachtigd opzichter.
Vlees of geen vlees op je bord? Deze vraag zet aan tot nadenken en kan bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken. Via deze inspiratiefiche zetten we je graag op weg om eropuit te trekken met je klas.
Een creatieve workshop om samen verhalen te verkennen, te genieten van taal en de fantasie aan het werk te zetten.
Oorlogsjournalist en Leuvenaar Rudi Vranckx vertelt in deze film hoe het zover kwam en wat de motieven waren voor deze vreselijke misdaad.
De dvd brengt het verhaal van 8 mensen die om verschillende redenen in een moeilijke situatie terechtkwamen en een nieuwe start moesten nemen.
Hoe voelt het om altijd gediscrimineerd te worden? Waarom kijken we als omstander weg? Wanneer en hoe kom je tussen? Het spel 'Got Your Back: Toekijken of reageren, zwijgen of spreken?' laat je spelenderwijs ervaren hoe discriminatie voelt en hoe je een actieve omstander kan zijn.
Bij VSV kan je ook heel wat gratis materiaal aanvragen voor de praktische organisatie bv. voor het voetgangers- en fietsexamen.
In een podcastreeks van zes afleveringen gaan we in gesprek met jongeren tussen de 14 en 20 jaar over verschillende thema’s zoals pesten, eetstoornissen, erbij horen en identiteit. Het doel? Het welbevinden van jongeren bespreekbaar maken.
Contacteer ons, we helpen je graag verder.