Materiaal van Bobbi uitlenen

  • Wat: Lesmateriaal voor verkeersles
  • Voor wie: Kleuter onderwijs en 6e leerjaar
  • Prijs: Gratis

Welk lesmateriaal?

Voor kleuters

Horen, zien en rijden

Het leskoffertje bestaat uit een inleidende brochure, drie spelbundels en een cd-rom. De brochure geeft uitleg over de ontwikkeling van kleuters in relatie tot deelname aan het verkeer. Op de cd-rom vind je extra lesmateriaal voor de spelbundels terug.

Octopus Verkeersland

Dit pakket bevat tien themagerichte verhalen met telkens een andere verkeersveilige boodschap. De verhalen kunnen verteld worden via de octopushandpop. In de bijgevoegde map staan een aantal uitgewerkte activiteiten voor in de klas, op de speelplaats en in de turnzaal. Je vindt er ook een verkeerseducatieve wandeling of activiteit in de schoolomgeving in terug.

Voor het 6de leerjaar

Dodehoekkoffer

In deze koffer vind je een stratenplattegrond, speelgoedvrachtwagens, speelgoedfietsen en een lesfiche. Met dit materiaal kan de leerkracht verschillende verkeerssituaties demonstreren en de dodehoekproblematiek op maat van de leerlingen benaderen.

Fietskoffer

De koffer bevat 30 opdrachten rond het thema fiets. In de opdrachten komen vragen aan bod zoals: Hoe werken velgremmen? Waarom heeft een fiets tandwielen en een ketting? Er wordt ook aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Een werkboekje helpt de leerlingen om zelfstandig en in groep opdrachten uit te voere

Set magnetische verkeerstekens

Hiermee kan je in de klas een aantal gevaarlijke verkeerssituaties demonstreren en bespreken. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn tijdens de voorbereidingen van het fietsexamen.

Hoe uitlenen?

Je kan het materiaal per week uitlenen.

Vraag materiaal aan

Afhalen en terugbrengen

  1. Bij het afhalen controleer je samen met een medewerker van de preventiedienst het materiaal en onderteken je een ontvangstbewijs.
  2. Bij het terugbrengen van het materiaal controleert een medewerker van de preventiedienst opnieuw de inhoud. Als er onderdelen ontbreken, vragen we hiervoor een vergoeding.

Heb je een vraag?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 21 92

Mail ons

preventie@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.