Begeleidingstraject rond kansarmoede

Wil jij het aantal onbetaalde schoolfacturen terugdringen in je school? Vraag een begeleidingstraject op maat aan en werk aan een bewust kosten- en armoedebeleid. 

  • Voor wie: Lager, secundair en buitengewoon onderwijs
  • Wanneer: Gedurende schooljaar 2023-2024
  • Aanvragen: Tot en met 16 oktober 2023

Hoe werkt de begeleiding?

Om scholen te versterken in hun strijd tegen kansarmoede en vóór gelijke kansen voor elk kind, biedt de stad begeleiding op maat aan door een lokale trainer.

Deze trainer ondersteunt je school bij het uitwerken van een bewust kosten- en armoedebeleid. De ondersteuning omvat 7 contactmomenten met de trainer, waarvan twee vormingsmomenten voor het voltallige personeel tijdens een personeelsvergadering en pedagogische studiedag. Deze contactmomenten worden ingepland in het tweede en derde semester van het schooljaar 2023-2024 en in het eerste semester van het schooljaar 2024-2025.

Onze 3 trainers zijn werkzaam in een Leuvense welzijnsorganisatie met expertise op het gebied van armoedebeleid. Ze volgden de trainer-the-traineropleiding van Krijt, een vzw die jaarlijks 30 scholen begeleidt met als doel de financiële stress bij scholen en ouders weg te nemen.

Hoe begeleiding aanvragen?

Vraag begeleiding aan

Wat gebeurt er na je aanvraag?

Drie scholen kunnen een begeleidingstraject opstarten in het schooljaar 2023-2024, ten laatste in januari 2024. Op 26 oktober 2023 laten we je weten of jouw school in aanmerking komt.

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.