OKAN vrijetijdswerking

Over OKAN

OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. OKAN-leerlingen zijn jongeren die om allerlei redenen in België, en meer specifiek Leuven, zijn aanbeland (migratie, op de vlucht, gezinshereniging, werk ouders, …) en zo goed als niets weten over onze samenleving.

Waar, wie, waarom?

Leuven telt drie OKAN-scholen waar jongeren tussen 12 en 18 jaar een Nederlands taalbad krijgen. Stad Leuven is actief in de weer met deze jongeren; we maken hen wegwijs in het lokale vrijetijdsaanbod (jeugd, sport, cultuur, …) en leiden hen hier actief naar toe. Dit alles met de bedoeling om de jongeren vlot te laten doorstromen naar het reguliere vrijetijdsaanbod van Leuven.

Wat, hoe en wanneer?

We organiseren en begeleiden eigen laagdrempelige naschoolse activiteiten, nemen deel aan activiteiten opgezet door andere jeugd- en vrijetijdsorganisaties en zetten projecten op ten voordele van OKAN-jongeren. Elke woensdag en donderdag komen we samen aan het station van Leuven aan de Panos voor leuke activiteiten van 13 tot 15.30 uur.

Activiteiten gaan van sport zoals voetbal, volleybal en dans tot culturele uitstappen naar bijvoorbeeld het Afrikamuseum in Tervuren. Er valt altijd wel iets te beleven.

Interesse?

Wil je graag meer informatie over dit project? Bel of mail ons:

Brusselsestraat 61A
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.