Gezonde voeding: praktijktips

Wil jij werken aan gezonde voeding op school en wil je graag tips van een expert? Tijdens deze sessie geeft voedingsdeskundige Rolinde Demeyer je een antwoord op je vragen.

Daarna kan je mee naar basisschool Sancta Maria voor een interactieve workshop over hoe je rond voeding kan werken op school. Of je volgt een sessie voedselwetgeving en de regels die je op school moet volgen.   

  • Voor wie: Onderwijsmakers lager en secundair onderwijs
  • Wanneer: Woensdag 29 november 2023
    • Plenaire sessie: 13.30 tot 14.30 uur
    • Workshop in Sancta Maria: Vertrek om 14.30 uur in de bib
    • Sessie voedselwetgeving: 14.30 tot 15.30 uur
  • Waar: Bib Leuven Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven (Bekijk op Google Maps).
  • Inschrijven: Ga terug naar het volledige programma van de onderwijsliving en schrijf je daar in

Plenaire sessie 'Tips van de expert'

Rolinde Demeyer is kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur en mama met een hart voor kinderen en hun ouders. Tijdens deze lezing geeft ze tips en advies over hoe je met gezonde voeding aan de slag kan gaan in jouw school.

Heb je vragen voor Rolinde? Stuur ze vooraf door via het inschrijfformulier van de onderwijsliving en zij bespreekt ze tijdens haar lezing. Het is de ideale gelegenheid om je te laten inspireren door praktijkvoorbeelden uit andere Leuvense scholen.

Rond voeding werken op school: een interactieve workshop in basisschool Sancta Maria

Ben je op zoek naar inspiratie of ondersteuning om op school rond voeding te werken? Of hebben jullie al een voedingsproject lopen en stuiten jullie op bepaalde uitdagingen waarover je graag wil uitwisselen? Ontdek welke begeleiding de stad aanbiedt, hoe je kan meedoen met het project Brood(doos)nodig, welke initiatieven andere scholen al hebben opgezet en denk samen met de andere deelnemers na over de mogelijkheden op jouw school.

Rond voeding werken kan op allerlei manieren. Zowel educatie, het voedingsaanbod als het bredere voedingsbeleid op school en thema's zoals ouderbetrokkenheid komen aan bod.

Voedselveiligheid: welke regels moet mijn school volgen?

Elke school die verse voeding aanbiedt, moet voldoen aan de voedingswetgeving. In deze sessie kom je te weten welke regels gelden voor je school.

FAVV, HACCP ... wij maken de voedselwetgeving concreet en begrijpelijk aan de hand van voorbeelden. Heb je vragen? Stuur ze op voorhand door via het inschrijfformulier en we beantwoorden ze tijdens deze sessie.

Hoe inschrijven?

Ga terug naar het volledige programma van de onderwijsliving en schrijf je daar in.

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.