Wandeling 'Een beest op je bord?'
Vlees of geen vlees op je bord? Die keuze is niet eenvoudig. Gezondheidsoverwegingen, culturele en religieuze tradities en bezorgdheden over het klimaat maken dat we ervoor kiezen ander, minder of geen vlees te eten.
Tijdens deze wandeling in het Leuvense stadscentrum verken je hoe vleesproductie en -consumptie evolueerden doorheen de tijd. Dat gaat van het levende dier en de veemarkten over de slachthuizen en de beenhouwerijen tot de keuken en het bord. Maar ook het niet-eten van vlees heeft een eigen geschiedenis met tal van sporen in de binnenstad. In CAG, het Stadsarchief en KADOC houd je halt om aan de hand van unieke erfgoedstukken deze geschiedenis verder te ontdekken.
Hoe werkt het?
- Je gaat zelfstandig met de klas op stap. Er is geen gids voorzien.
- Download de gratis ErfgoedApp op je smartphone en volg het parcours.
Liever een wandelkaart op papier? Vraag ze aan via erfgoedcel@leuven.be. - Onderweg vertellen kleine expo’s je nog meer over het thema of geven filmpjes in de Erfgoedapp nog meer duiding.

Dit is een activiteit tijdens de speciale Erfgoedweek voor scholen van 17 tot 28 april 2023.