Plenaire sessie 'Groeiende meertaligheid bij kinderen en jongeren'

Hoe werk je in de klas en daarbuiten aan taalcompetentie? Hoe begin je aan een taalbeleid? Hoe maak je het verschil tussen meertaligheid en taalachterstand? Ontdek het tijdens twee boeiende lezingen in deze inleidende sessie. 

  • Voor wie: Onderwijsmakers en andere professionelen die met meertalige kinderen en gezinnen werken
  • Wanneer: Woensdag 29 november van 9 tot 10.15 uur
  • Waar: Bib Leuven Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven (Bekijk op Google Maps).

Meertaligheid leidt niet tot taalachterstand

Meertalige kinderen worden al te vaak gelabeld als taalgestoord, terwijl meertaligheid net iets heel positiefs kan zijn. Heel wat verschijnselen zijn perfect normaal wanneer iemand meer dan één taal leert en hoeven niet meteen te wijzen op een probleem. Je krijgt een overzicht van deze normale processen en je leert op welke manier je kan vaststellen dat het wél om een taalachterstand of -stoornis gaat.

Deze lezing wordt gegeven door Glenn Aerts: logopedist en docent aan Arteveldehogeschool Gent

Taalbeleid als sleutel: de hele dag door taalcompetenties versterken

Hoe werk je in de klas en daarbuiten aan taalcompetentie? Maak kennis met drie hefbomen voor een duurzaam, strategisch taalbeleid om zowel je praktijk als kinderen en jongeren te versterken.

Je krijgt concrete, didactische principes gebaseerd op inzichten uit taalverwervingsonderzoek. Tegelijkertijd zie je in dat taalkrachtige praktijken realiseren een opdracht is van de hele school of organisatie. Je denkt onder andere na over de vraag hoe je een krachtige leeromgeving creëert voor je team.

Deze lezing wordt gegeven door Pandora Versteden, coördinator professionalisering aan het Centrum voor Taal en Onderwijs, KU Leuven

Hoe inschrijven?

Ga terug naar het volledige programma van de onderwijsliving en schrijf je daar in.

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.