Jongeren en sociale media: hoe werken we aan de digitale weerbaarheid van jongeren?
Hoe kan je als school jongeren beschermen tegen de risico's van sociale media? Hoe kan je jongeren weerbaar maken en hen helpen om zich op een verantwoorde manier in de complexe digitale wereld te bewegen? Wil je weten hoe je als school cyberpesten (preventief) kan aanpakken? Je komt het te weten tijdens deze studiedag.
Programma
Lezing: Van cyberkwetsbaar naar cyberweerbaar: een call-to-action
8.30 - 9 uur: Onthaal in Café Van de Velde
9-10 uur: Verwelkoming en lezing
De lezing gaat in op de risico's van sociale media zoals cyberpesten, grensoverschrijdende sexting, sextortion, en grooming. Mathieu Verschraege, expert in mediawijsheid en cybercrimepreventie, belicht ook nieuwe tendensen zoals moneymule of afperser en de rol die jongeren soms zelf spelen. We onderzoeken hoe we als onderwijsprofessionals jongeren kunnen beschermen én hen tegelijkertijd kunnen helpen om verantwoord en weerbaar te navigeren door de complexe digitale wereld.
Workshops
Van 10.05 tot 11.05 uur
Workshops
Van 11.15 tot 12.15 uur
Doorlopende infostand
Wil je werken rond welbevinden op school? Vraag begeleiding aan een van onze welzijnsorganisaties en ontvang een financiële tussenkomst van de stad. Aan de infostand kan je terecht met al je vragen over deze subsidie voor secundaire scholen.
Hoe inschrijven?
Ga terug naar het volledige programma van de onderwijsliving en schrijf je daar in
Heb je een vraag?
We helpen je graag verder