Energie

Wil jij de energiefactuur van jouw school verlagen? In onze onderwijsliving leer je slim besparen met het gratis platform EnergieID.

In een tweede sessie kom je alles te weten over de impact van de energiewetgeving op het beheer van je schoolgebouw. 

  • Voor wie: Leraren, directies, gebouwbeheerders, ouders ...
  • Wanneer: Woensdag 29 november 2023 van 13.15 tot 15.30 uur
  • Waar: Bib Leuven Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven (Bekijk op Google Maps).

Sessie 'Slim energie besparen op school'

Met het online platform EnergieID kan je het dagelijks energieverbruik van je school opvolgen, gericht besparen en de resultaten meten. Stad Leuven biedt scholen de kans om zich gratis aan te sluiten.

Vincent Dierckx van EnergieID komt in onze onderwijsliving alles vertellen over de werking en de voordelen van het platform. Directeur, leraar, medewerker of ouder, iedereen die bezig is met de meterstanden op school is welkom. Je kan er ook luisteren naar collega’s van andere scholen en je laten inspireren.

Sessie 'Energiewetgeving en schoolgebouwbeheer'

De nieuwe regelgeving in het kader van de energietransitie heeft ook een impact op schoolgebouwen vandaag. In deze sessie krijg je een overzicht van die regelgevingen, wat ze inhouden en waar je rekening mee moet houden in je toekomstige schoolgebouwbeheer.

Deze sessie wordt gegeven door architect Filip Vlaminck. Als stafmedewerker bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen begeleidt hij schoolbesturen in de technische aspecten van scholenbouw.

Hoe inschrijven?

Ga terug naar het volledige programma van de onderwijsliving en schrijf je daar in.

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.